Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Trends

Interieurtrend van 2022: Wabi Sabi 2.0

geschreven door Lynn
Interieurtrend van 2022: Wabi Sabi 2.0

Wabi wat? Ja deze interieurstijl klinkt inderdaad net als een nieuwe sushi soort, maar dit is zeker niet het geval. Maak kennis met dé interieurtrend van 2022: Wabi Sabi 2.0! In deze woonstijl combineer je de Japanse stijl met Scandinavische elementen om een zen interieur te creëren. Ga terug naar de basis en bewonder de schoonheid van imperfectie van materialen zoals hout en steen. Wabi Sabi is meer dan een woontrend, het is eigenlijk een hele levensfilosofie. Laat eenvoud, rust en stilte terugkomen in je interieur en zie de schoonheid in het alledaagse.

Wabi Sabi betekent de schoonheid aanvaarden van het onvolmaakte. Meer in het nu leven in plaats van in het verleden of de toekomst staat centraal in deze filosofie. Wie genoeg heeft van de perfecte interieurplaatjes kan opgelucht ademhalen dankzij de nieuwe Wabi Sabi look. Je hoeft geen stress te hebben over die onafgewerkte muur of de draadjes die uit het tapijt komen. In deze blog laat ik je zien hoe je deze nieuwe look kunt toevoegen aan jouw interieur!

Wabi Sabi 2.0

Deze nieuwe trend is een mix van de Wabi Sabi stijl en de Japandi trend. We gaan helemaal terug naar de basis en dit combineren we met Japanse en Scandinavische elementen. In dit interieur brengen we rust en minimalisme samen. Zo leef jij elke dag in een 100% zen huis.

wabi-sabi-thuis-kantoorBron: Home-designing.com




 

Het kleurenpalet

Met aardetinten zit je in deze stijl altijd goed. Deze kleuren stralen rust uit waardoor de imperfectie van de andere materialen nog mooier naar voren komen. Omdat aardetinten veel warmte uitstralen voeg je lichtblauw of grijstinten toe aan het geheel. Om minimalisme te creëren, hoeft je huis niet spierwit te zijn. Maak een fijne combinatie van zand, grijs en oudroze met af en toe een accent van donkerbruin en aubergine.

minimalistische-badkamerBron: Home-designing.com




 

Ruwe en onbewerkte materialen

We kiezen voor authentieke materialen en asymmetrie en brengen op die manier rust in onze woningen door genoeg te nemen met het onvolmaakte. Kies voor organische vormen die juist niet perfect zijn. Hoe ruwer en onbewerkte de materialen zijn hoe meer karakter ze krijgen. Dit geldt ook voor een onafgewerkte muur of afgebladderd behang; laat dit voor wat het is. Materialen als hout, steen en beton zijn echt Wabi Sabi. Om een zacht geheel te creëren gebruik je natuurlijke stoffen voor de Japandi vibe!

beton-badkamer-wabi-sabiBron: Home-designing.com




 

Wabi Sabi 2.0 in huis

Om dit interieur toe te passen in je eigen woning hoef je geen bergen te verplaatsen. Begin met een paar ruwe en imperfecte accessoires. Met eenvoudige houten tafels, servies van keramiek en accessoires van natuursteen haal je de look meteen in huis. Bevalt dit? Dan kan je bijvoorbeeld met de schilderkwast aan de gang gaan of grotere veranderingen aanbrengen. Maak jezelf en je huis gelukkig en leef meer als Wabi Sabi 2.0!

wabi-sabi-woonkamer-hout-en-betonBron: Planete Deco, Yana Prydalna




 

Zie ook:
- Shop the look: Wabi-Sabi interieur
- Zo creëer je een Japandi stijl in de keuken
- Japandi: een balans tussen Scandinavisch en Japans

Woonkamer

Hoe maak je je witte bank schoon?

geschreven door Gabrielle
Hoe maak je je witte bank schoon?

Een wit bankstel kan een stijlvolle en frisse toevoeging zijn aan je interieur. Echter, het schoonhouden van een wit bankstel kan een uitdaging zijn, vooral met huisdieren of kinderen. Gelukkig zijn er enkele effectieve manieren om je bankstel stralend wit te houden. Hier zij...

meer...