Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Trends

Een Japandi badkamer doe je zó

geschreven door Zuen
Een Japandi badkamer doe je zó

Wat gebeurt er wanneer je het Japans minimalisme met de Scandinavische woonstijl combineert? Je krijgt dan Japandi, een stijl die de beste kwaliteiten van beide woonstijlen combineert. Steeds vaker zien wij deze opkomende woonstijl terugkomen en we love it! Door de zen vibe die deze woonstijl creëert, past dit perfect binnen een badkamer.

Wil jij weten hoe je een Japandi badkamer kan creëren? Check dan snel deze blog!

Rustige sfeer

Om voor de rustige sfeer te zorgen binnen de badkamer is het belangrijk dat alles goed is opgeruimd. Zorg ervoor dat alle overige verzorgingsproducten zijn weggewerkt, zodat er niets rondslingert. Doordat minimalisme ook een rol speelt binnen Japandi is de kans groot dat je niet veel accessoires zult vinden: alleen het benodigde. Je behoudt hierdoor het overzicht en je creëert je die fijne zen sfeer.

Japandi-stijl-badkamerBron: Niklas Hart

Natuurlijke elementen

Binnen de Japandi stijl wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke elementen. Denk hierbij aan steen, hout en bamboe. Dit zijn elementen die je mooi kan laten terugkomen in verschillende badkamermeubels. Denk aan het gebruik van natuursteen in je badkamer of misschien wel een houten handdoekenrek. Door het gebruik van vele natuurlijke elementen binnen je badkamer haal je de Japandi stijl in huis.

Japandi-stijl-badkamerBron: Hilary Bradford

Kleurgebruik

De kleuren binnen Scandinavische woonstijl zijn zacht, terwijl binnen het Japans minimalisme er vaker gebruik wordt gemaakt van kleur. Hierdoor wordt er dus binnen het Japandi gewerkt met een zachte basis met kleurrijke details. Dit kan ook toegepast worden binnen de badkamer. Begin met een rustige basis van zachte kleuren en maak gebruik van kleurrijke details. Doordat er zoveel opties zijn, kun je al snel je eigen, persoonlijke Japandi badkamerstijl creëren.

Japandi-stijl-badkamerBron: Monterieur via HomeDeco Binnenkijken

Doordachte decoratie

Zoals al eerder werd gezegd, zijn er binnen de Japandi stijl niet veel accessoires terug te vinden. Dat betekent niet dat er helemaal geen decoratie gebruikt kan worden. Eén ding waar rekening mee gehouden moet worden: houd het simpel. Maak daarom een goede selectie van de decoratiestukken die je wilt gebruiken in de badkamer.

Japandi-stijl-badkamerBron: Adore magazine

Zie ook:
- Shop the look: Japandi
- Zo creëer je een Japandi stijl in de keuken
- Japandi: een balans tussen Scandinavisch en Japans

Tuin

De 4 tuintrends van 2024

geschreven door Gabrielle
De 4 tuintrends van 2024

Natuurlijke tuinen bieden een prachtige setting waarin we onze buitenruimtes kunnen transformeren tot plekken van rust, schoonheid en expressie. In het jaar 2024 presenteren tuinontwerpers en liefhebbers breed aanbod aan inspirerende trends die elk een unieke benadering van t...

meer...