Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Tuin

Dit zijn de tuintrends van 2023

geschreven door Lynn
Dit zijn de tuintrends van 2023

Het voorjaar staat voor de deur dus het is hoog tijd om weer de tuin in te gaan. Met deze seizoenswisseling in aantocht is het ook tijd voor nieuwe tuintrends. We zien dat de tuin steeds meer een verlengstuk wordt van het huis. In jouw tuin ga je heerlijk relaxen, denk je steeds meer aan duurzaamheid en verbouw je zelfs je eigen groente en fruit. Met de verschillende tuintrends van 2023 realiseer je een droomtuin. In deze blog werpen we een blik voorruit en geven we je de beste plantentips.

Throw back op vorig jaar

Afgelopen jaar heeft onze tuin het zwaar te voortduren gehad. En ook dit jaar gaan we weer hete zomers en droge periodes meemaken. Wist je dat een tuin met tegels gemiddeld wel 15 graden warmer is dan een groene tuin? Zorg er daarom ook voor dat je tegels afwisselt met kleine stukjes groen. Beplanting is namelijk ook erg belangrijk voor het opvangen van water. Je kunt ook aan de slag gaan met bomen voor meer verkoeling in de tuin.

hangmat-achtertuinBron: Villajamilla via HomeDeco Binnenkijken

Trend 1: de tropische tuin


tropische-tuin-cactusBron: Truecolorstories via HomeDeco Binnenkijken

Breng je tuin tot leven met exotisch groen en een uitbundig kleurenpalet. De basis van deze trend bestaat uit veel verschillende soorten groen mét kleurrijke elementen uit de natuur als opvallende accenten. Hoe meer groen hoe beter. Kleur kun je ook terug laten komen in het groen. Denk aan planten en bloemen met felle kleuren, fruitbomen, cactussen, palmbladeren en bloeiende paden. Deze tuin is door zijn vrolijke uitstraling een echte mood-booster en de hoeveelheid groen zorgt weer voor ontspanning.

Bij deze trend hoef je je zeker niet aan een exact kleurenpalet te houden. Naast groen kun je met accentkleuren als roze, paars, geel, blauw en rood werken. Om de rust erin te houden combineer je dit met een neutrale kleur zoals grijs. Meubels gemaakt van natuurlijke materialen zoals rotan en raffia horen erbij en ook parasols met franjes en kussens met sterke dessins mogen niet ontbreken.

 

parasol-met-franjesBron: Huisvanklaasje via HomeDeco Binnenkijken

Planten voor in de tropische tuin:

Alcea rosea (stokroos): Deze bloeier past met zijn uitbundige kleuren goed bij het palet. En kan ook nog eens heel goed tegen droogte.
Opuntia: De cactusvijg kan natuurlijk niet ontbreken in dit tropische plaatje.
Citroenboompje: Lekker tropisch en is altijd handig als je een (virgin) cocktail wilt maken!
Fuchsia’s: Met hun felle roze kleur zijn ze een mooie aanvulling in de tuin.
Zomerbloeiers: Een gezellige mix van zomerse planten die goed tegen het warme weer kunnen.

Trend 2: Nature love


kas-in-achtertuinBron: Annekeathome via HomeDeco Binnenkijken

In deze trend word je helemaal één met de natuur in je tuin of op je balkon. We laten de regels en strakke kaders zo veel mogelijk los en laten de natuur zijn gang gaan. Verwacht geen geordende planten borders of strak getegelde paden. Maar denk aan natuurlijke begroeiing en een levendige biodiversiteit door een brede mix aan planten.

Ook ontwikkelt zich binnen deze trend de voedselbossen, oftewel de eetbare tuin. Je hoeft namelijk helemaal geen grote tuin te hebben om je eigen groente en fruit te verbouwen. Met twee kleine bakken kun je al veel groente verbouwen, en vergeet ook de lekkere kruiden niet. Voor een paar vrolijke kleuren kun je een aardbeienplant of frambozenstruik gebruiken.

In deze trend zie je veel groen terug in combinatie met rustige, warme kleuren. Zoals verschillende bruintinten, oranje, steenrood en antraciet grijs zorgt voor een vertrouwt gevoel.

tuin-wilde-beplantingBron: Bouw_huisje via HomeDeco Binnenkijken

Naples bank acaciahout
Eurofleur Aanbieding



 

Planten in de Nature Love tuin:

Musa (bananenplant): Deze eyecatcher gaat jarenlang mee en kan flink groeien.
Acer: Deze Japanse esdoorn is sierlijk en verandert in de herfst in een mooie donkere variant.
Digitalis: Ook wel vingerhoedskruid, trekken veel bijen aan in je tuin. Goed voor de biodiversiteit!
Dipladenia: Deze snel groeier voorziet ook je schutting en muren van groen.

Trend 3: Back to basic


zitkuil-minimalistischBron: Babette28 via HomeDeco Binnenkijken

Rust, minimalisme en een luxe gevoel is de basis van deze trend. Het draait in deze tuin allemaal om balans. Gebruik losse stenen en grassen zoals in een sereen landschap. We zien veel ronde en organische vormen terug in meubels maar ook de paden in de tuin. Deze doorbreken strakke lijnen en zorgen voor meer balans. De luxe zien we terug in meubels van verfijnde materialen. Denk aan tuinstoelen van elegant mango hout, plantenbakken van metaal of een grote vaas van groen glas.

De kleuren in de tuin zijn evenwichtig en lopen in elkaar over. Elegant bruin – van licht tot donker -vormt de basis en wordt aangevuld met pasteltinten. Het groen bij deze trend komt ook in verschillende tinten. Laat deze terugkomen in strakke lijnen voor een kalm effect.

achtertuin-waterelementen-bankBron: Lanterfant via HomeDeco Binnenkijken




 

Back to basic planten:

Carex: Dit sierlijke groen is ideaal als bodembedekker en komt in verschillende tinten groen voor.
Schalen met waterplantjes: Deze drijvende groene vrienden geven een kalm gevoel aan de tuin.
Yucca rostrata: Met zijn mooie palmbladeren en dikke bruine stam past deze palm perfect in het kleurenpalet.
Salvia Nemorosa: De geur van deze blauw-paarse salie laat je heerlijk zen voelen.

Trend 4: Ibiza boho paradijs


bohemien-tuinBron: Svermeulen_ via HomeDeco Binnenkijken

Je hoeft zeker niet ver weg te gaan om het ultieme vakantiegevoel te ervaren. In deze tuin creëer je met de juiste materialen en kleuren een echt bohemien paradijs. De typische Ibiza-stijl kenmerkt zich door materialen zoals riet, bamboe, hout en natuursteen. In de accessoires zien we vaak mooie kleuren en gezellige printjes terug. Ook is er veel (tropisch) groen in de tuin terug te vinden. We combineren dit alles met warme tinten zoals terracotta, maar pasteltinten vormen ook een mooie basis.

Een wandkleed aan de muur, grote terracotta potten, hangende planten en bohemien accessoires zoals stenen beelden, windkaarsen en sierkussens.

bohemien-ibiza-tuin-natuurlijkBron: Sonnie Hiles




 

Planten voor een Ibiza vibe:

Blauw schapengras: Creëren het echte vakantiegevoel.
Toscaanse Jasmijn: Met hun bijzondere vorm en verschillende kleuren kunnen ze niet ontbreken.
Afrikaanse lelie: Bloeien in de zomer rijkelijk.
Palmlelie: Zorgt voor een tropisch gevoel.

Zie ook:
- Voorjaarstip: maak je balkon klaar voor een nieuw seizoen
- Inspiratie voor jouw tuin: sfeervolle tuinverlichting
- Budget shopping: tuinbanken onder €250

Woonkamer

Jon, het unieke bijzettafeltje

geschreven door Gabrielle
Jon, het unieke bijzettafeltje

Ben je op zoek naar een veelzijdige bijzettafel die jouw interieur naar een hoger niveau tilt? Maak kennis met Jon, een prachtig ontworpen bijzettafel met een uniek design dat verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Of je nu een minimalistische esthetiek hebt of juist een m...

meer...