Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Trends

Dit zijn dé lampentrends van 2022

Dit zijn dé lampentrends van 2022

Het wordt steeds eerder donker en dat betekent dat we het binnen weer lekker knus mogen gaan maken! Een goed lichtplan is hierbij op z'n zachts gezegd een must en daar hoort natuurlijk goede verlichting bij. Een lamp is veel meer dan alleen een lichtbron, het kan namelijk een heuse eyecatcher in je interieur zijn. Ben jij benieuwd waar je in 2022 goed voor de dag mee kan komen op het gebied van verlichting, maar ben je nog niet helemaal up-to-date van de lampentrends? Wij zochten het voor je uit! Dit zijn dé lampentrends van 2022!

nachtkastje bedlampje verlichting groenBron: Kave Home

Persoonlijke touch

Het samenstellen van je eigen lamp is superleuk om te doen en dit gaat dan ook een van de grootste lampentrends van 2022 worden. Je ziet steeds meer mooie lampenvoeten van bijzondere materialen met de mooiste (organische, daar is-ie weer) vormen bijvoorbeeld en nog leuker is het om hier dan een uniek lampenkapje in jouw stijl bij te zoeken. Mix and match er dus lekker op los!

lampenvoet lampenkap zebraBron: stylingbymanon via HomeDeco Binnenkijken

Space-age design

De retro interieurstijl van de jaren '70 is nog altijd een blijvertje in ons interieur. We gaan de vintage seventies kunststof designitems terug zien in meubels, woonaccessoires en dus ook: lampen! Daarom mag deze dan ook niet ontbreken aan het lijstje van de lampentrends van 2022.

space age lamp witBron: De Zeen

Papier hier

De tijd waarin papieren lampen saai en goedkoop ogen is voorbij. Lampen gemaakt van papier in verschillende vormen en kleuren zijn weer helemaal hip and happening!

papieren lamp zithoek rieten stoelBron: Homeplace

Een vleugje goud

Goud: deze trend zien we al een tijdje voorbij komen. Een mooie art deco messing hanglamp misstaat dan ook eigenlijk in geen enkel interieur. Een vleugje goud straalt luxe uit en ligt bij velen aan het hart. Een gouden lamp hangt mooi voor bijvoorbeeld een donkere muur, hierdoor valt hij net wat meer op. Vind je een gouden lamp iets teveel van het goede? Een gouden fitting of lampenkap met kleine, gouden details geven jouw interieur dat gouden randje!

gouden hanglamp kinderkamerBron: dailydoseofgoldie via HomeDeco Binnenkijken

Keramiek

Borden, kopjes en vazen: keramiek is overal in huis te vinden. En geef nou toe, wie wordt er niet wild van een mooie, keramieken serviesset? Maar daar stopt het niet. Keramiek is ook waanzinnig mooi bij voorbeeld lampenvoeten! Keramieken lampen hebben een natuurlijke uitstraling met een enorm stijlvolle touch! Combineer hem met een stoffen kap en je hebt een match made in heaven.

lampenvoet keramiek groenBron: Kave Home

Natuurlijke materialen

Ten slotte behoort de (hang)lamp met natuurlijke materialen natuurlijk ook nog altijd tot een van de trends in de lampenwereld. Van design tot budget: een lamp gemaakt van natuurlijke materialen geeft een bak vol sfeer!

eetkamer hanglamp rietBron: HKliving

Zie ook:
- Tips: herfstklaar voor een knus najaar
- Zo voeg je subtiel goud toe aan je interieur
- Tips van de experts: zo bespaar jij energie met jouw verlichting

Tuin

De 4 tuintrends van 2024

geschreven door Gabrielle
De 4 tuintrends van 2024

Natuurlijke tuinen bieden een prachtige setting waarin we onze buitenruimtes kunnen transformeren tot plekken van rust, schoonheid en expressie. In het jaar 2024 presenteren tuinontwerpers en liefhebbers breed aanbod aan inspirerende trends die elk een unieke benadering van t...

meer...