Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Planten

Dit is dé plant van deze zomer!

geschreven door Tess
Dit is dé plant van deze zomer!

Al eerder schreven we over de plant van het jaar: de maranta. Deze zomer mag je nog een plekje vrij maken in je interieur, want de begonia steelt de show! De begonia is er in allerlei soorten en maten. Sommigen hebben stipjes, sommigen lijken op slakkenhuisjes en sommigen zijn zelfs harig! Haal jij deze zomer de begonia in huis?

Begonia-stipjesBron: Green Bubble

Verzorging van de begonia

Haal jij de begonia in huis? Dan wil je natuurlijk weten hoe je dit pareltje moet verzorgen. Zet 'm allereerst niet in het directe zonlicht, maar ook niet in de schaduw. De Begonia heeft namelijk wel licht nodig, maar hoeft niet te bakken.

Eén keer in de week heeft de begonia water nodig. Zorg ervoor dat er geen water op de bladeren komt. Dit kan schimmels veroorzaken en dat is natuurlijk zonde!

Extra tip: om de plant af en toe even goed te 'snoeien' kun je een klein schaartje gebruiken. Zo knip je oude bladeren en bloemstengels er gemakkelijk tussenuit.

Begonia-stipjesBron: Dex Ezekiel

Zie ook:
- 5x kamerplanten met een bijzondere bladtekening
- Dé plant van het jaar 2021
- 24x leuke plantenstandaarden die je direct kunt shoppen

Tuin

De 4 tuintrends van 2024

geschreven door Gabrielle
De 4 tuintrends van 2024

Natuurlijke tuinen bieden een prachtige setting waarin we onze buitenruimtes kunnen transformeren tot plekken van rust, schoonheid en expressie. In het jaar 2024 presenteren tuinontwerpers en liefhebbers breed aanbod aan inspirerende trends die elk een unieke benadering van t...

meer...