Mijn HomeDeco

Log in als bestaande gebruiker of Meld je aan als nieuwe gebruiker
  • Inloggen of registreer
  •  Altijd gratis bezorging vanaf €75
  • Klantbeoordeling: UITSTEKEND Uitstekened - Onze beoordeling op Trustpilot
  • Shop 400+ merken
Vandaag 10% EXTRA KORTING op iedere bestelling! Gebruik de code: Lente10
Koken & Tafelen

5x snelle én simpele ijskoffies voor thuis

geschreven door Marie-Louise
5x snelle én simpele ijskoffies voor thuis

Deze temperaturen schreeuwen om verkoeling. En dan het liefst in vloeibare vorm met een stoot caffeine waar je u tegen zegt. We hebben het natuurlijk over ijskoffie! Het zoeken naar een fijn recept voor ijskoffie kan nog wel eens een flinke zoektocht zijn. De een is te waterig, de ander véél te sterk en weer een ander is mierzoet. Maar die zoektocht stopt vandaag, want wij geven je vijf ijskoffies die makkelijk én snel (wel zo fijn als je naar verkoeling snakt) thuis om te maken zijn.

1. Cold brew: voor de fitgirls en -boys

We beginnen met een gezonde variant: de cold brew. Deze koffie is er voor wie vindt dat koffie gewoon zwart hoort te zijn zonder allemaal tierelantijntjes.

Dit heb je nodig:
- Zwarte koffie/espresso
- Ijsklontjes

Extra ingrediënten voor na het sporten:
- 200 ml water
- 2 scoops vanille eiwitpoeder

Zo maak je het:
Zet een bakkie zoals jij hem normaal maakt, dit mag dus een espresso of lungo (= 'gewone' koffie) zijn. Laat het afkoelen, pak een glas en doe hier ijsklontjes in. Vul het vervolgens tot de rand met jouw bakkie en klaar ben je. Heerlijk verfrissend voor tijdens de warme dagen!

ijskoffie thuis maken cold brewBron: Unsplash

2. Nutella Favorite: voor de niet zo fitgirls en -boys

De naam van dit verfrissende drankje verklapt het al: hiermee ga je niet bepaald afvallen. Maar daar gaat het ook helemaal niet om. Daarbij heeft iedereen wel een pot Nutella in de kast staan, dus je tovert hem binnen no time op tafel. IJskoud, niet mierzoet en bovenal: gruwelijk lekker!

Dit heb je nodig:
- Melk
- IJsklontjes
- Espressoshot
- 0,5 tl vanille extract
- 4 el Nutella
- 2 el suiker

Zo maak je het:
Meng alle ingrediënten in een blender tot een egale massa en giet dit in een groot glas. Je kunt deze ijskoffie perfect aftoppen met een dot slagroom en wat cacaopoeder. Enjoy!

ijskoffie nutella Bron: Unsplash

3. Iced Almond Latte Macchiato: veganlicious

Dat jij geen dierlijke producten eet of drinkt, betekent niet dat jij alle lekkere ijskoffietjes moet afslaan. Integendeel: er zijn ontelbaar ijskoffievarianten die lekker én vegan zijn! En vandaag is dat de Iced Almond Latte Macchiato. Lekker als tussendoortje, ochtendbakkie of dessert!

Dit heb je nodig:
- Espressoshot
- Ijsklontjes
- Amandelmelk
- Amandelschaafsel

Zo maak je het:
Begin met het zetten van een espresso. Vul vervolgens een groot glas met ijsklonten. Schuim dan de amandelmelk op. Doe dit bij voorkeur met het stoompijpje van een espressoapparaat. Mocht je deze niet paraat hebben, is een huis-tuin-en-keuken melkopschuimer ook prima. Wees niet te streng voor jezelf, amandelmelk opschuimen is geen makkie en zelfs de beste barista heeft hier moeite mee. Giet de opgeschuimde melk over het ijs en giet pas daarna de espresso erin, zo krijg je het welbekende drie-laagjes-effect. Aftoppen met amandelschaafsel en niets meer aan doen!

ijskoffie thuis makenBron: Pexels

4. Frappuccino Caramel: ijskoffie á la Starbucks

Natuurlijk hebben we ook nog de welbekende ijskoffie van Starbucks voor je in petto. Superlekker en makkelijker dan je denkt!

Dit heb je nodig:
- Espressoshot
- Scheut melk
- Slagroom
- Karamelsiroop & -saus (of een ander siroopje naar keuze)
- 2 tl suiker

Zo maak je het:
Doe de espresso, melk en suiker in de blender en mix dit tot een egale massa. Pak een groot glas en schenk hier een centimeter karamelsiroop in. Vul dit aan tot drie centimeter van de rand van het glas. Top hem af met een lekkere dot slagroom en een sausje. Smullen maar!

frappuccino starbucks maken ijskoffieBron: Canva

5. Fluffy ijskoffie

De Dalgona ijskoffie, ofwel fluffy koffie, is een ijskoffie met een fluffy en creamy koffielaag erbovenop. Dit klinkt misschien wat ingewikkeld, maar is supereasy en vooral heel leuk om thuis eens te proberen!

Dit heb je nodig:
- 5 el koffiepoeder (oploskoffie will do)
- 5 el suiker
- 5 el kokend water
- Ijsklontjes
- (Plantaardige) melk

Zo maak je het:
Meng de oploskoffie met de suiker en het water. Mix dit met een garde of mixer totdat er een crème ontstaat. Pak een groot glas, vul deze met ijsklontjes en vul het glas tot tweederde aan met melk. Deze is vooral met kokosmelk heel lekker. Voeg de koffiecrème toe et voilà!

dalgona fluffy koffie ijskoffie thuis makenBron: Pexels

Zie ook:
- Shake thuis je eigen cocktails
- Koffiehoek in de keuken
- De lekkerste recepten voor de barbecue

Tuin

De 4 tuintrends van 2024

geschreven door Gabrielle
De 4 tuintrends van 2024

Natuurlijke tuinen bieden een prachtige setting waarin we onze buitenruimtes kunnen transformeren tot plekken van rust, schoonheid en expressie. In het jaar 2024 presenteren tuinontwerpers en liefhebbers breed aanbod aan inspirerende trends die elk een unieke benadering van t...

meer...